ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Oferta d’activitats

Escacs

Extraescolar per potenciar l’apartat lúdic i formatiu dels escacs. Els nens apendreàn la base tècnica i els valors per adquirir les destreses que puguin fer servir en la seva vida diària i acadèmica.

 

Els escacs com a eina pedagògica ofereixen l’oportunitat d’estimular la ment dels alumnes des de ben petits. La naturalesa intel·lectual del joc ajuda a desenvolupar les capacitats intuïtives i estratègiques del nen/a en un entorn de respecte i aprenentatge. 

Extraescolars escacs

Mecanografía

Aprenentatge de mecanografia (memoritzar el teclat per poder teclejar amb tots els dits sense abaixar la vista per buscar les tecles) amb l’objectiu de guanyar temps a l’hora d’escriure i acabar amb major rapidesa les tasques. 

Dansa

Activitat que té com a objectiu treballar la tècnica de base de la dansa, considerant el coneixement de propi cos, l’actitud postural i l’equilibri com a elements bàsics. La interpretació musical, l’expressió corporal, el ritme i la millora de les qualitats físiques en general (flexibilitat, to muscular, coordinació i agilitat) també són elements que es treballen al llarg del curs. L’activitat de dansa prepara un atractiu, i ja tradicional, festival de final de curs.

Dansa Montagut

Gimnàstica rítmica

Sessions d’entrenament destinades a preparar les nenes per participar en campionats escolars de gimnàstica rítmica. Les nenes que s’apuntin a aquesta activitat s’hauran de comprometre a entrenar dissabtes i a participar en competicions que es celebren els caps de setmana al llarg del curs.

Futbol – Bàsquet

Activitats que inclouen exercicis d’iniciació i millora de la tècnica del joc i que potencien el desenvolupament de la condició física general dels nens i nenes. Els entrenaments pretenen millorar la qualitat de joc de tots els components de cada equip perquè cadascun d’ells pugui participar en els partits que es celebren els caps de setmana. Com a part educativa els nens i nenes han d’aprendre a compartir i a perdre i a guanyar amb esportivitat.

Futbol Montagut

Teatre

Activitat que permet als nens i nenes desenvolupar la seva personalitat a través d’exercicis i activitats d’expressió corporal i oral, interpretació de personatges i memorització de texts, que els permet adquirir seguretat en si mateixos, comunicar-se millor i respectar el seu torn de paraula. Al llarg del tercer trimestre es prepara un espectacle per representar davant del públic.

Teatre Montagut

Anglès

Des de Challenge Acadèmia d’idiomes creiem en la importància d’aprendre llengües estrangeres adaptant-nos a les necessitats de l’alumnat i al món actual. És per això que la metodologia emprada és innovadora i activa, basada en un aprenentatge significatiu i viviencial, a través de projectes, jocs de rol i  escape rooms, fent que les classes siguin siguin diferents, divertides i dinàmiques. D’aquesta manera aconseguim que els alumnes puguin desenvolupar tot el seu màxim potencial i estiguin constantment motivats.

 

Pels més menuts oferim mètodes basats en l’aprenentatge significatiu i l’experiència vivencial. Fem ús d’una mascota i treballem a través del joc simbòlic, el moviment i la vessant artística dels infants.

 

Per als grups de primària, el cicle inicial, potenciem al màxim l’expressió oral i l’escolta activa a totes les sessions on la gamificació és el pilar central a les nostres classes. Als cicles mitjà i superior combinem, a més a més, la lectura i l’escriptura creativa ( amb la creació del nostre propi blog digital, convertint-nos en periodistes).

 

Robòtix

Les extraescolars amb una de les metodologies educatives més innovadores.
Portem la programació de la pantalla a la vida real a través de la construcció de robots, la programació de videojocs.

Basada en la metodologia pròpia de construcció activa i el descobriment guiat pel mateix alumne. Els participants treballen en grups reduïts en projectes i interessos seguint el mètode científic.

ROBÒTIX potencia aquestes noves habilitats i competències mitjançant un model pedagògic consolidat i contrastat, ideat per Lego Education, fomentant en els participants el talent, la comunicació, l’esperit emprenedor i la seva curiositat per descobrir i aprendre.

Taekwondo

És un art marcial molt complert pels nens i nenes, ja que a més de potenciar l’aspecte físic (treballant la flexibilitat, força, resistència), també inculca una sèrie de valors d’educació i companyerisme. A més contribueix en el seu procés formatiu, millorant la seva concentració i disciplina, fomentant el respecte i millorant la seva confiança i seguretat.

Taekwondo Montagut

Dibuix i manualitats

L’activitat va enfocada a treballar la creativitat i imaginació del nen/a i a potenciar la seva manera de dibuixar i/o expressar mitjançant els elements plàstics.
A través de diferents activitats i tècniques es donen eines als nens i nenes per potenciar el seu propi dibuix la seva manera d’expressar-se. No s’ensenyarà a dibuixar de manera realista sinó que aprendrem a mirar, observar i descobrir el nostre entorn i a nosaltres mateixos.
També es realitzaran activitats manuals de creació sempre amb la finalitat de potenciar la creativitat de cada nen.

dibuix i manualitats Escola Montagut

Cuina

Les extraescolars de cuina es realitzaran en sessions setmanals de 1h30’.

Cada sessió, es treballarà en base a un recepta de cuina concreta, la qual els nens desprès la guardaran per poder-la repetir a casa sempre que vulguin, i es treballaran es objectius específics a través d’aquesta mateixa.

Paral·lelament, realitzarem un mural on treballarem l’origen, el grup d’aliment que pertany i nutrients principals que ens aporten, dels ingredients principals de cada recepta.

Darreres notícies

Estada de gimnàstica rítmica

Estada de gimnàstica rítmica

Aquest estiu, com a novetat, el Club Rítmica Vilafranca, el Club Rítmica Sant Sadurní i l'Escola Rítmica Montagut organitzen unes estades de gimnàstica rítmica. Durant 7 dies, els nens i nenes que hi participin s'instal·laran a la casa de colònies El Molí de la Riera,...

Trofeu Portablava rítmica

Trofeu Portablava rítmica

Les gimnastes de l’Escola Rítmica Montagut participaran aquest diumenge 14 de març al Trofeu Potablava, en format online, organitzat pel Club Pratenc, en la categoria Cadet B. Aquest divendres 5 de març es va fer la gravació de les participants al Nou Pavelló, com si...

Revista El Compàs

Revista El Compàs

La Junta de l'AMPA ha decidit editar aquest any la revista de l'Escola en format virtual. Juntament amb l'Escola, hem preparat una revista en format pdf, plena d'enllaços, que us convidem a clicar i visitar per veure què han fet els nostres fills i filles aquest curs...

First Lego League

First Lego League

El passat dia 29 de febrer el grup Under Construction, de l'extraescolar de robòtica de 2n d’ESO, va participar en la competició de la First Lego League amb seu a Lleida. En aquesta competició el grup va quedar subcampió, classificant-se per a la final espanyola, que...

Entrega xec 1r Batxillerat

Entrega xec 1r Batxillerat

AMPA ha fet entrega d'un xec als alumnes de 1r de Batxillerat en reconeixement a la col·laboració en la passada Festa Esportiva i Sopar de Final de curs. Aquesta aportació contribuirà a finançar el seu viatge de final de curs a Itàlia. Moltes gràcies i bon...

0
El meu cistell