El passat dia 29 de febrer el grup Under Construction, de l’extraescolar de robòtica de 2n d’ESO, va participar en la competició de la First Lego League amb seu a Lleida. En aquesta competició el grup va quedar subcampió, classificant-se per a la final espanyola, que es disputarà els dies 28 i 29 de març a Tenerife. La First Lego League és una competició a nivell mundial, en la que els alumnes han d’afrontar una prova de programació, i també han de fer una defensa d’un projecte davant d’un jurat compost fonamentalment per professors universitaris. L’equip Under Construction, a més de classificar-se en segon lloc, va rebre la menció del Global Innovation Award, que només la rep un equip per torneig. A destacar que en la competició de Lleida hi van participar 30 equips. El fet de rebre aquesta distinció suposa que l’equip ha de presentar el seu projecte per escrit i en castellà. Tots els projectes que han rebut aquesta distinció seran avaluats per un tribunal que decidirà els 4 projectes que representaran Espanya en aquest campionat. El repte d’aquest any de la First Lego League es titula CYTYSHAPER, els projectes presentats han d’estar pensats per resoldre problemes de les ciutats actuals. Així mateix, el taulell de competició també està ambientat en aquesta temàtica. El projecte presentat per l’equip Under Construction es basa en una nova manera de crear habitatges que permet substituir una habitació per una altra, sense fer obres i d’una forma ràpida. D’aquesta manera els habitatges es poden adaptar ràpidament als canvis de les necessitats de les persones al llarg de la seva vida. Només ens queda felicitar l’equip Under Construction per haver aconseguit la classificació per la final estatal i la menció al projecte, i desitjar-los molta sort de cara a la final. Felicitats Campions.

0
El meu cistell