El proper dijous 4 de maig a les 19:00h tindrà lloc a l’Escola Montagut la conferència “Educar sense Cridar” a càrrec de l’Alba Castellví Miquel, mare, sociòloga, educadora, mediadora i autora del llibre Educar sense cridar.

Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia, publicat per Angle Editorial (2016). L’experiència personal i professional com a sociòloga, mediadora de conflictes i mestra i la seva formació li permeten una mirada completa a l’entorn del nen i la família.

Ha treballat a la Universitat de Barcelona donant classes a la Facultat de Sociologia, en diversos ajuntaments on ha exercit la mediació de conflictes veïnals i familiars i a l’escola, com a mestra d’educació primària. Treballa amb nens i nenes i amb adolescents i amb pares i mares, tant a l’escola com fora de l’escola.

L’objectiu de la xerrada és donar estratègies i instruments als pares i mares per educar amb serenitat i coherència quan es produeixen situacions-repte en la vida quotidiana: quan els nens no col—laboren, quan se’ls han repetir les coses moltes vegades, quan no assumeixen les seves responsabilitats… Es combina l’aportació teòrica amb la participació dels assistents.

Entre els temes que s’hi treballen hi ha:

  • La tranquil·litat dels adults
  • Instruments per a una comunicació adequada
  • Les ordres que donen els pares
  • La responsabilitat dels fills
  • Fomentar i extingir conductes: premis i càstigs?
  • La coherència
  • Els límits: com dir “no” i resistir amb serenitat

Educar per a una llibertat responsable i fer-ho des de la tranquil·litat és possible si es disposa d’eines que es poden aprendre. La xerrada és un compendi d’aquestes eines a disposició de les famílies.

La xerrada serà gratuïta per als socis de l’AMPA de l’Escola Montagut si bé sol·licitem una inscripció prèvia a la secretaria de l’escola per tal de poder fer una previsió de l’assistència.

0
El meu cistell